Szolgáltatások

Előzetes felmérés

Ahhoz, hogy biztosan az Ön igényeinek leginkább megfelelő és az épület által kínált legjobb megoldást ajánlhassuk, körültekintő helyszíni felmérésre van szükség. A helyszíni felmérés során kiderül, hogy megvalósítható-e a megálmodott rendszer. A helyszíni felmérést végző szakember legelőször a rendszer megvalósíthatóságát vizsgálja, illetve az esetleges technikai nehézségeket, melyekre akár azonnal, akár később megnyugtató megoldási javaslatot tesz. Szakembereink személyre szabott, pontos árajánlatot készítenek, így Ön 100%-ban megbizonyosodhat arról, hogy a kiválasztott rendszer optimális-e. Sőt, egy személyes benyomása is lesz a cégről, így könnyebben meghozhatja végleges döntését.

Tervezés

Cégünk sok éves tapasztalata és tervező mérnök munkatársaink szakmai felkészültsége egyaránt garanciát jelent arra, hogy az egyedi igényei által összeállított rendszer a leghatékonyabban szolgálja majd az Ön kényelmét. Az alaposan megtervezett rendszerrel évtizedeken keresztül garantáltan energiahatékony otthont teremtünk Ön számára. Bízza a munkát profikra és ne hagyja, hogy egy kedvezőbb ár ígéretében később rosszul járjon. Mi nem spórolunk a rendszer elemein, így egy hosszú távon biztonságosan működő rendszert tervezünk és kivitelezünk Önnek.

Telepítés / Kivitelezés

Teljes körű kivitelezést végzünk, mely során garantált a szakértő csapat, az összehangolt, gyors, pontos és precíz munka, amihez az is hozzátartozik, hogy a vállalkozó milyen állapotban adja át a beüzemelt rendszert. Cégünk például szerződésben vállalja, hogy a munkavégzés során keletkezett hulladékot munkatársaink kötelesek elszállítani a helyszínről.

Egy rendszer telepítése nem játék – ne bízza amatőrre! Már több alkalommal fordultak hozzánk pórul járt emberek, akiknek nem megfelelően telepítették rendszerét, így rosszul vagy egyáltalán nem működött a felszerelt rendszer. Természetesen az amatőr vállalkozó felszívódott és garanciát se vállalt munkájára. Amennyiben nem szeretne ilyen helyzetbe kerülni, bízza a munkát egy profi cégre, ezzel időt, pénzt és energiát spórolhat.

A kiváló minőségű termékek hasonló színvonalú műszaki felkészültséget igényelnek. A kivitelezést ISO minősítéssel rendelkező szakembereink végzik. Munkatársaink rendszeresen frissítik tudásukat, hogy mindig naprakész ismeretekkel rendelkezzenek szakterületük technikai, technológiai újításai területén.Szerelőink az Ön által megbeszélt időben érkeznek, és elvárhatja tőlük a körültekintő, gyors és pontos munkavégzést.Gondosan ügyelünk rá, hogy termékek telepítésével járó kellemetlenséget minimálisra szorítsuk, és Önnek semmilyen tennivalót (pl. takarítás) ne okozzunk.

solar-panel-cleaning-10

Napelem tisztítás

A napelemek üvegfelületén mindig láthatóak apró porszemcsék megtapadva, azonban ez még nem jelenti azt, hogy azonnal tisztítani kell. A tisztítás akkor indokolt, ha szemmel láthatóan vastagon koszos a napelem, olyan szennyeződések találhatóak, amelyek egyáltalán nem engedik át a napfényt (pl. madárürülék) illetve az energiatermelésben látható a csökkenés.

A vízhálózatban szinte mindenhol kemény a víz, sok benne az oldott ásványi anyag tartalom. Az oldott ásványi anyagok száradáskor kicsapódnak a felületekre, így mosás után a por helyett az odaszáradt vízkő okoz termeléskiesést. A napelemeket tisztított lágy vízzel kell tisztítani, mely hozzáadott tisztítószer nélkül is tökéletes tisztaságot eredményez. A megtisztított, algáktól, baktériumoktól és ásványi anyagoktól mentes víz azonnal megköti a különböző szennyezőanyagokat. A napelem tisztítás után teljesen cseppmentesen szárad és eltűnik a felületről.

Napelem mérés

Hazánkban az elmúlt években rengeteg napelem rendszert telepítettek. Ezek egy része olcsó, gyakran kínai tömegtermelésből származik. Az olcsóbb napelemhez olcsóbb anyagokat használnak fel, gyengébb minőségű az összeszerelés és megfelelő gyártásközi ellenőrzésen és a végellenőrzésen is spórolnak. Emiatt végül a napelem rendszer nem hozza az elvárt energiatermelést, rosszabb esetben meghibásodik és a teljes energiatermelés leáll. Ennek megelőzésére, illetve ha már megtörtént a hiba, akkor a hiba felderítésére kiváló módszer a napelem mérés.

A napelem mérés egy szemrevételezéssel kezdődik. Ellenőrizni kell a napelemek elhelyezését, a kábelezést, a kábelek elhelyezését, a csatlakozásokat, a védelmi eszközöket, az inverter kijelzőjén megjelenő információkat. Gyakran már ebben a fázisban látható a hiba. A napelemek nem megfelelő elhelyezése, a rossz csatlakozások, nem megfelelő keresztmetszetű kábelek alkalmazása egy szakember számára gyorsan szemet szúr. A szemrevételezés után következik a műszeres napelem mérés. A műszerrel meg kell mérni az egyes napelem stringek paramétereit (feszültség, áramerősség, IU karakterisztika), az inverter paramétereit, a földelés paramétereit. Ezeket összegezve tiszta képet kapunk a napelemes rendszer működéséről és megállapítható az esetleges probléma.

 Kérje személyre szabott árajánlatunkat vagy keresse kolégáinkat!